Folie pentru tunele joase capsuni

Pentru obtinerea de productii mai timpurii la capsuni deseori se instaleaza tunele mici acoperite cu folie speciala.

Avantajul utilizarii acestei folii pe tunele mici este grabirea obtinerii productiei la capsuni cu 10-14 zile mai devreme sau chiar mai mul in functie de clima fata de cultura in camp. Pretul de valorificare este mult mai ridicat primavara devreme la capsun astfel ca vom avea o cultura profitabila.

Aceste tunele au inaltime 50-60 cm si acopera sub forma de arc de cerc sa in functie de latimea bilonului. Arcul de cerc nu trebuie sa depaseasca 130-140 cm de la nivelul solului pentru.

Arcele sunt confectionate de obicei din fier-beton de 4-6 mm grosime sau chiar din material plastic uneori. Pentru sustinerea foliei arcele sunt legate intre ele cu sarma zincata: 3-5 randuri in functie de grosimea foliei.

Cel mai adesea folia speciala pentru tunele mici este subtire de 17 microni, usor de manipulat si elastica.

Aceste folii sunt utilizate de obiciei pentru un singur sezon (sezon rece). Aceasta folie are proprietati mecanice ridicate, rezistand foarte bine in timpul aplicarii in teren. Pentru culturile care sunt sensibile la umiditate si condens, aditivul anti-ceata este adaugat in continutul folie ce se foloseste pentru protejarea acestora, in scopul protejarii contra aparitiei bolilor cauzate de umiditatea ridicata a aerului.

Proprietatile foliei de tunel Israel 17 microni CLEAR latime 160 cm

  1. Proprietati mecanice ridicate:

Proprietatile mecanice ale foliei depind de polimerii utilizati si de tehnologia de productie. In Politiv s-au utilizat si se utilizeaza doar materiale sofisticate furnizate de cei mai importanti furnizori de polimeri si aditivi si extrudere complet computerizate. Foliile Politiv respecta standardul israelian 821, standardele europene ISO si ASTM

  1. Stabilitate UV  (durabilitatea foliei):

Foliile fara stabilizatori UV s-ar deteriora dupa cateva luni (4-6 in functie de grosimea foliei). Pentru a ajunge la durabilitatea dorita, adaugarea stabilizatorilor UV este necesara. Tipul stabilizatorilor UV si procentajul acestora in folie depind de durata de viata dorita a foliei, zona in care va fi utilizata (radiatia totala), grosimea foliei precum si a pesticidelor si ingrasamintelor utilizate in interiorul acestora. Atunci cand este utilizat sulful si clorul in interior serelor sau solariilor, trebuie utilizat la producerea foliei pentru tunele un pachet special de stabilizatori UV.

  1. Transmisia maxima a luminii la spectrul vizibil (TLT):

Energia de la soare este transmisa prin folie catre planta, unde antreneaza procesul de fotosinteza. Transmisia totala a luminii a foliei in spectrul radiatiei active fotosintetice (400-700 nanometrii) este extrem de importanta. Intensitatea acestor lungimi de unda (interval PAR) influenteaza in mod direct cresterea si dezvoltarea masei foliare a plantelor.

Oferta pret FOLIE TUNELE CAPSUNI 17 MICRONI ISRAEL: 410 lei/rola

Dimensiuni: 1000 m lungime, 1,60 m latime

Important!!!

  • Este obligatorie perforarea foliei pe masura cresterii temperaturilor in camp pentru evitarea supra-incalzirii si aparitiei de arsuri pe frunzele de capsuni.
  • Perforatiile se fac dupa ce a trecut perioada de ingheturi in timpul noptii cand temperaturile sunt peste 6-8 grade C in timpul noptii.
  • Odata ce temperatura de afara in timpul zilei depaseste 18-20 grade se fac perforatii doar din metru in metru iar pe masura ce cresc temperaturile peste cateva zile se vor indesi perforatiile astfel incat condensul sa fie minim.
  • Daca suportul permite cea mai indicata forma de aerisire este prin ridicarea lateralelor foliei in timpul zilei si acoperirea in timpul noptii.
  • Este foarte important ca in timpul infloririi folia sa fie ridicata de pe laterale pe coama tunelului  pentru permiterea polenizarii corecte la capsun

Print Friendly