Marmolada

  • marm3Aprecieri generale

    • Este un soi foarte productiv, rezistent la bolile de frunze si purtegai. A fost obţinut în Italia.

    • Productia medie pe planta poate ajunge la 800 g.

  • Caracteristicile plantelor

    • Formeaza o tufa compacta, de vigoare medie. Numar mare de inflorescente care au multe remificatii.

    • Este rezistent la bolile de frunza si la putregai. Usor sensibil la bolile coletului si de radacina.

  • Caracteristicile fructelor

    • Fructele sunt de mărime medie-mare, poate ajunge la 30-35 g.

    • Forma conica cu varful usor ascutit.

    • Se coc uniform, sunt de culoare rosu inchis. 

    • Au stralucire intensa si aspect comercial deosebit.

    • Pulpa este ferma rezistenta la manipulare si transport.

    • Gust dulce aromat, foarte apreciat de consumatori.

  • Maturitate de recoltare

    • Este un soi semi-timpuriu 

    • Fructele se coc la 4-5 dupa Premial si aproape concomitent cu Elsanta 

    • Primele fructe se recolteaza la inceputul lunii iunie.

  • Puncte forte

    • Soi apreciat pentru marea sa productivitate.

      Arma si marimea fructului.

      Manifestarea potentialului de cultura si calitatii fructului, în diverse modalitati de cultura.

    • Productia pe planta ajunge la 800 g in conditii optime de cultura.

    • Are potential biologic de productie ridicat. Cantitatea de fructe de calitate poate ajunge de la 20 t/ha pana la 35 t/ha in functie de tehnologia de cultura.

Print Friendly