Căpșuni Kimberly

kimberly (16)Este unul dintre soiurile noi licențiate cu cerere tot mai mare printre cultivatorii de căpșun din Europa datorită avantajelor sale dintre care fructe mari ferme foarte atractive atat din punct de vedere gustativ cat si olfactiv cât și productivitate ridicată.

Caracteristicile plantei: Planta de vigoare medie cu port semi-erect foliaj bogat, cu înflorire bogată semitimpurie.

Este un soi rezistent la majoritatea bolilor foliare prezintă sensibilitate usoară la Antracnoză (Colletotricum). Se adaptează bine la condițiile tării noastre, din punct de vedere al polenizării este autofertil însă se obtin rezultate mai bune în prezența polenizării straine. 


kimberly (12)Fructele: 
sunt foarte mari ca marime (peste 30 g) formă conică cu vârf rotunjit de culoare roșu închis deosebit de atractive comercial.

Este un soi foarte productiv cu majoritatea fructelor (95%) de calitatea I, acestea fiind apreciate in mod special pentru parfumul și aroma deosebită.

Fructele sunt ferme se păstrează foarte bine fiind un soi care se pretează foarte bine pentru export.

Epoca de coacere: este un soi de timpurietate medie recoltarea fructelor începe la incepe la sfârsitul lunii mai și se poate extinde până la sfarșitul lunii iunie sau început de iulie fiind un soi cu perioada de recoltare extinsă.

Se pot obtine producții mari de 25-30 t/ha la o tehnologie de cultură avansată.

 

Print Friendly