CAPSUNI ELSANTA

Elsanta este un soi de capsun olandez, foarte cultivat in Europa datorita productivitatii ridicate si rezistentei la boli. Totusi in ultimii ani este tot mai restrans in culturi datorita sensibilitatii ridicate la bolile de radacina.

elsanta 01Caracteristicile plantei

  • Planta are vigoare mijlocie-mare, creşte sub formă de tufă globuloasă având frunzele lung peţiolate ceea ce determină ca tufa să fie destul de înaltă.
  • Produce multe inflorescente si deasemenea un numar mare de fructe care in conditii bune de irigare si ingrasamant pot ajunge majortatea la marime mare.

Caracteristicile fructelor

  • elsanta 8Calitatea fructelor: mari (20-25g), uniforme, conic rotunjite, culoare roşu strălucitor, cu fermitate ridicată, uneori vârful nu este bine copt.
  • Fructele sunt foarte aromate, gust dulce, foarte atractiv pentru piata.
  • Totusi fructele mari de clasa I sunt in procent mult mai redus fata de noile soiuri care incet il vor inlocui pe Elsanta.

Epoca de  coacere

  • Coacerea: este un soi semi-timpuriu se recoltează în prima decadă a lunii iunie. Periada recoltarii fructelor este de aproximativ 20-30 zile in ficntie de coditiile climatice.
  • Productia medie pe planta 500 g sau poate fi si mai mare in conditii de tehnologie avansata.
  • Productivitate: foarte ridicată, ajunge la producţii de 18-20t/ha şi chiar mai mult în condiţii optime de climă şi sol.

Print Friendly