Pepiniera aiud

Pepiniera Aiud pomi si plante sanatoase?

pepiniera aiud pomi fructiferiPepiniera aiud. In Romania in judetul Alba mai ales in zona Aiud exista multi pepinieristi, in special de pomi fructiferi altoiti si arbusti fructiferi.

Multi dintre cei care planteaza un pom sau fac o plantatie de arbusti si capsuni ne intreaba despre plantele de la o pepiniera Aiud daca pot sa fie plantate cu succes sau exista anumite riscuri.

Raspunsul nostru este: depinde de material.

Cel mai important in alegerea materialului saditor este categoria biologica din care face parte si documentele care certifica acest material saditor. Desi multi dintre romani aleg produsul in functie de pretul mai mic. In agricultura mai ales in ce priveste materialul saditor nu ar trebui sa fie asa.

Trebuie sa gandim economic. Majoritatea plantatiilor de pomi sau arbusti ii plantam pentru o perioada lunga de timp. De multe ori 10 ani dorim sa recoltam fructe frumoase.

Exista la Aiud intr-adevar si producatori foarte seriosi care au un material saditor de calitate. Din pacate acestia nu reusesc sa se promoveze datorita lipsei abilitatilor in I.T. mai ales in promovarea online.

Sfatul nostru mai ales pentru cei ce doresc sa infiinteze o plantatie e sa faca un efort in timpul verii sa viziteze pepiniera de unde doresc sa achizitioneze materialul saditor. Astfel cand plantele sunt inca pe vegetatie se pot observa intr-o anumita masura problemele cu boli mai grave sau daunatori de carantina.

Si nu uitati sa solicitati documente de calitate care sa asigure faptul ca plantele sunt sanatoase. Mult succes tuturor fermirilor si asteptam intrebarile dvs pe forum.

Nu pentru ca sa facem reclama dar la aiud cunoastem un producator de pomi fructiferi foarte serios. El se adreseaza in special fermierilor ce doresc sa infiinteze plantatii si nu trimite prin curierat: Bardi Ioan : 0745825802.

Pomi de calitate insa gasiti la Pepiniera Moara din Suceava. Acestia sunt certificati si pot fi trimisi prin curierat: ing. Marius Tudorean : 0745511088

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

  1. Timpean Ionut septembrie 1, 2016

Leave a Reply